Over Céline

polaroidNa het behalen van haar gymnasium diploma begon zij haar studie rechten in Leiden. Tijdens deze studie begon haar professionele carrière in de musical Miss Saigon. Daarna volgde Elisabeth, Titanic de Musical en was ze te zien als Liesl von Trapp in The Sound Of Music. In 2004 vertolkte ze de rol van Sophie Stuiveling in Mamma Mia!, om vervolgens de titelrol te alterneren in Belle en het Beest. Ze was Eliza Doolittle in My Fair Lady en vertolkte de rol van Eponine in de legendarische musical Les Misérables. Ze deelde het toneel samen met Johnny Kraaijkamp in het succesvolle toneelstuk Geknipt om te leren (Educating Rita) als Rita. In 2011 was Céline te zien in de succesvolle musical Toon.

Céline stond vanaf het prille begin in de goed bekeken comedy serie Kinderen Geen Bezwaar als Julia Zegers. Ze leent haar stem aan verschillende tekenfilms en zingt voor verschillende series de leader in.

In 2004 won ze voor haar rol in Mamma Mia! de John Kraaijkamp Musical Award en de Cubus Award voor aanstormend talent. In 2007 won Céline een tweede John Kraaijkamp Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol voor haar vertolking van Eliza in de musical My Fair Lady.In 2012 was Céline alternate voor de rol van Glinda in de musical Wicked. Recentelijk speelde zij een hoofdrol in de muziektheatervoorstelling Otis in M-Lab. Ze speelde in de zomer van ’13 dezelfde rol in een bewerking van Otis op de Parade. Ze tourde daarna met Purper Ladies door Nederland en ze was op RTL4 een half jaar te zien als Femke in Goede Tijden Slechte Tijden. Dit seizoen tourt ze met de Opera Morning Blossoms waar ze de hoofdrol in vertolkt.https://www.youtube.com/watch?v=wdbclyJDwQw

Download CV en Foto (PDF)